Rádiószerver

Rádiószerverszolgáltatás

Mi is így kezdtük és tudjuk mire is van szükséged ezért professzionális szinten fejlesztjük és üzemeltetjük rádiószervereinket.
Mindezt megfizethető áron és minőségben.
Egyedi igényekhez is igazodunk legyen az hangzás javító adásprocesszor ,időzíthető műsor vagy távolról menedzselhető adásrend.

  • Akár több ezer hallgatói slot stabilan
  • MSCP Pro+ 2.0 rendszer
  • Icecast2, Steamcast, Shoutcast, Shoutcast2
  • Stream Transcoder, Adásprocesszor!
  • 16 féle Autodj!
  • AutoDJ-k által támogatott lejátszási formátumok: MP3, OGG, AAC, FLAC, WAV, WMA, APE, WV, M4A, tracker formátumok (MOD, XM, IT, stb...)

Közhelynek hangozhat, de számunkra tényleg az elégedett ügyfél a legfontosabb!
Szeretjük a maximumot kihozni magunkból, ezért folyamatosan igyekszünk ügyfeleinket maximálisan kiszolgálni.
Rádiózás tekintetében sokszor az volt a meglátásunk, hogy egyes szolgáltatóknál nincs rendes rádiószerver admin felület, ezáltal nehézkes a szervert irányítani.
Örömmel jelentjük számotokra, hogy ez megváltozott. Sokkal könnyebb és biztonságosabb a használata számos extra funkcióval is rendelkezik:
beépített webes ftp szerver, adásprocesszor, adásrögzítés időzítési lehetőséggel, automata időzitett müsorok, automata kivánságkérő, 16 féle AutoDJ, beilleszthető statisztikai elemek, stb...

Egyedi fejlesztésű rádióvezérlő felületet használunk (MSCP PRO+ 2.0 (Media Server Control Panel Pro+)) folyamatos támogatottságal és frissítéssel.

Ezen kívül rendszerünk túlbiztosított, tehát az adás csak akkor áll le ha Te állítod le.

Kiemelnénk azt is, hogy gondoltunk azokra is akik esetleg színtévesztők hiszen az európai férfiak 8%-a, míg a nők 0,4-0,5%-a "vörös-zöld" színtévesztő, tehát ügyfeleink 7.5%-a szembesült ezzel a problémával a vezérlőpanel használata közben.
Ezt a dolgot több ügyfelünk visszajelzése alapján figyelembe vettük és mostantól beállítható egy színtévesztő mód is a panelen.
Ennek a beállítása után a vezérlőoldalon már a színtévesztők számára is azonnal feltűnnek a hibaüzenetek valamint a többi visszajelzés, amivel elkerülhetők a felesleges bosszankodások.
Mivel a színtévesztők sem egyformák ezért ez a beállítás további apróbb optimalizálásokon fog átesni ügyfeleink visszajelzései alapján.

Szolgáltatásainkat nem csak a hazai élvonalban üzemeltetjük, hanem gondoltunk a külföldi célközösségre is. Admin felületünk több nyelvre is lefordításra került.

  • 5 féle nyelvi támogatotság (angol, német, francia, olasz, magyar), melyek bővítése folyamatos.
  • Mobilra is optimalizált vezérlőfelület.
  • Időzóna választási lehetőség. A szerver földrajzi helyétől függetlenül a rádiód a saját időzónádban futhat.
  • Viszonteladói hozzáférés. Kezdő stream hosting cégeknek segítünk az elindulásban.

Tapasztalataink alapján minden rádiószerverünket 192Kbit/s adjuk pont azért, hogy egyből minőségi adást tudjatok nyújtani úgy mint a nagyobb FM és DAB+ rádiók!

Gyakran feltett kérdések

Igen és igen akár az egész világ hallgathatja a legjobb zenéket és szórakoztathatod őket rádiószervereinknek köszönhetően.
Toborozz műsorvezetőket és akár ti lehettek a legjobban hallgatott internetes rádió!

Beépített webes FTP felületünkön a legegyszerűbb. Emellett külön FTP klienset (pl. Total Commandert) is használhatsz.
Természetesen mindig van valami megkötés, de rádiószerver csomagjaink nagy tárhellyel rendelkeznek.
Az AutoDJ-k nagyon sok formátumot ismernek (MP3, OGG, AAC, FLAC, WAV, WMA, APE, WV, M4A, tracker formátumok (MOD, XM, IT, stb...). Ezzel lehetőséged van a lehető legjobb minőségű zenéket feltölteni.

E-mailben tájékoztatunk és elküldjük a hozzáférési adatokat, amiben részletesen leírunk számodra mindent és elindítjuk a szolgáltatásodat.
Ha kell élőszóban vagy vizuálisan is segítünk a szervered használatában. Szükség esetén első alkalommal ingyenesen állítjuk be az adáslebonyolító rendszeredet is. A beállítás után célszerű mentést készíteni arról.

Elsősorban mikrofonra és egy adáslebonyolító szoftverre lesz szükséged.
Adáslebonyolító programok közül rengeteg létezik. Van amelyik ingyenes (RadioDj) van amelyik fizetős (SAM Brodcaster, RadioBOSS, VirtualDj)

Az OnlineStream.hu oldalra automatikusan kitesszük a rádiódat amennyiben igényled.
Ezen kívül a következő YP stream gyűjtő oldalakon is megjelenik a rádiód Icecast2 vagy Steamcast szerver használata esetén: http://streamstat.net, http://dir.xiph.org, http://steamcast.com